Fibromassage

Wat is Fibromyalgie:

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid.
Andere vaak voorkomende symptomen zijn slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelend gevoel in handen en voeten, duizeligheid of ernstige migraine. Dit is bij ieder persoon met fibromyalgie anders.

Fibromyalgie massage:

Deze massagevorm is bedoeld voor mensen met Fibromyalgie-klachten, dus ook wanneer je geen Fibromyalgie hebt maar wel de klachten die hierboven worden beschreven ervaart.

Fibromyalgie massage is niet bedoelt als genezing van fibromyalgie maar het verlichten van de pijnklachten. Het effect hiervan is dat het lichaam zich beter gaat ontspannen.
In sommige gevallen kan ook de aanmaak van natuurlijke pijnstillers, zoals Endorfine, bevorderd worden. Tevens kan de massage de slaap bevorderen. Een goede nachtrust heeft een goede effect op het herstel van de spierweefsels en het immuunsysteem.

(Fibromyalgie) massages kunnen pijnen verlichten, echter heeft dit het meeste effect bij meerdere massages, dit uiteraard altijd in overleg.

Een massage houdt je lichaam in conditie, en kan daarom goed naast de reguliere zorg worden ingezet.

Tip: onderga met regelmaat een behandeling zodat je lichaam in conditie komt en blijft, er wordt altijd een behandeling gegeven die bij jou past! Het luisteren naar je lichaam is dus prioriteit nummer één.

De behandelingen worden NIET vergoed door zorgverzekeraars

Omdat ik niet aangesloten ben bij verzekeringsmaatschappijen of andere instanties heb ik mijn tarieven daarop aangepast.