Fybromyalgie/ Reuma

 

 

Wat is Fibromyalgie:

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Het wordt ook “weke delen reuma” genoemd. Fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid.
Andere vaak voorkomende symptomen zijn slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelend gevoel in handen en voeten, duizeligheid of ernstige migraine. Dit is bij ieder persoon met fibromyalgie anders.

Fibromyalgie massage:

Deze massagevorm is bedoeld voor mensen met Reuma/Fibromyalgie-klachten.

Fibromyalgie massage is niet bedoelt als genezing van fibromyalgie maar het verlichten van de pijnklachten. Het effect hiervan is dat het lichaam zich beter gaat ontspannen.
In sommige gevallen kan ook de aanmaak van natuurlijke pijnstillers, zoals Endorfine, bevorderd worden. Tevens kan de massage de slaap bevorderen. Een goede nachtrust heeft een goede effect op het herstel van de spierweefsels en het immuunsysteem.


Fibromyalgie kunnen pijnen verlichten, echter heeft dit het meeste effect bij meerdere massages, advies is om te beginnen 1 keer per week en daarna 2 keer per maand dit uiteraard altijd in overleg met de masseur.

Hint: koop de 10-ritten kaart!

Tip: onderga met regelmaat een massage zodat je lichaam in conditie komt en blijft, voor zover het lichaam dit aan kan. Het luisteren naar je lichaam is dus prioriteit nummer één.